Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Det er vigtigt at have en effektiv måde at skaffe ild til bålet på vandreturen eller overlevelsesturen i ødemarken så man kan tænde op i al slags vejr. Tændstålet er et af de klassiske redskaber til at skaffe ild under primitive forhold. Et must for spejdere, vandrefugle og andre friluftsentusiaster. Der er noget særligt tilfredsstillende ved at få ild i bålet med det simple stykke værktøj, som et tændstål er.

Et simpelt redskab til at skaffe ild

Et tændstål kaldes også for ildstål. Et solidt tændstål eller ildstål hjælper dig med at trække gnister, så du kan få flammer i bålet. Den egenskab gør, at det simple og funktionelle stykke udstyr er en favorit på overlevelsesture og spejderlejre både her hjemme og i resten af verden. Og så kan tændstålet også bruges til kul- eller gasgrillen i haven eller til at tænde en primus eller gasbrænder på turen.

Det er grundlæggende bare et stykke metal, der stryges med et andet stykke metal eller flint for eksempel.

 

Det skaber gnister, der kan antænde det brændbare materiel, som skal være optændingsbrænde i bålet. Det kan være tørt lav, birkebark, visne blade eller andet, som nemt kan antændes med nogle gnister fra tændstålet. Metallet er mere præcist en stang, der er belagt med magnesium. Når et andet hårdt materiale stryges mod den vil 3.000 grader varme gnister flyve ned i det brændbare materiale og antænde det øjeblikkeligt. Gnisten fra et tændstål kan endda være så kraftig, at man kan bruge det til at lave nødsignaler med. Et tændstål er med andre ord en opgraderet og moderniseret version af at slå flint og stål mod hinanden for at frembringe gnister.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here