Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du overvejer at finde en uddannelse, som er spændende og udfordrende og som har en god løn når man er uddannet, skal du overveje at læse til advokat.  

Hvad kræver det for at kunne læse til advokat 

Uddannelsen hedder jura. Optagelse på uddannelsen på kvote et (karakter optagelse) i 2018, krævede et snit fra en gymnasial uddannelse på 9,5 ca. i hele landet. Hvis man ved at ens snit ikke ligger på omkring de 10, så kan man søge om optagelse via kvote to, her skal man skrive en motiveret ansøgning, og så kan man blive kaldt til samtale, for så af få af vide om du passer til uddannelsen, og så den vej er blevet optaget.   

Hvad lære man på uddannelsen? 

På uddannelsen studerer du både danske og internationale retsforhold. Du kan vælge at specialisere dig inden for et juridisk område som fx formueret eller strafferet, hvor du bl.a. lærer om fremførelse af beviser og argumentation. 

Bacheloruddannelsen i jura vare 3 år og sigter mod videre uddannelse på en kandidatuddannelse. De efterfølgende jobmuligheder findes inden for både den private og den offentlige sektor.  

Speciale i strafferet 

Hvis du vælger at læse speciale i strafferet, skal du også finde ud af om du ønsker at være forsvar eller anklage advokat.
I Danmark har du altid krav på en forsvarsadvokat, lige meget hvad du har lavet af kriminalitet, derfor skal du være forberedt på hvis du vælger at være forsvarsadvokat, at kunne skulle forsvare nogle der har begået grov kriminalitet, og selvom du er sikker på de er skyldige, skal du stadig gøre dit for at forsvare dem. En af de største forsvarsadvokater herhjemme er stage.dk, de har mange års erfaring med forsvarssager. Du kan læse mere om stage og hvad de tilbyder her. 

Hvis jurafaget har fanget din interesse kan du finde ud af hvor de nærmeste uddannelse er og hvornår de har åbent hus.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here