Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

På de højere uddannelsesinstitutioner i Danmark optages der hvert år en del internationale studerende. Det er rigtig godt med internationale studerende, da det udvider horisonten for både de medstuderende, universitetet og de danske virksomheder, som de studerende forhåbentlig efterfølgende får job hos.

Dansk er vigtigt for det sociale aspekt

De internationale studerende taler – naturligt nok – ikke dansk, når de starter på universitetet, og da de følger en engelsksproget, international uddannelse, er det rent fagligt heller ikke en nødvendighed. Men for det sociale samspil med medstuderende, medborgere og det danske samfund generelt, er det en væsentlig fordel at kunne sproget. Samfundsmæssigt er det også en rigtig god ide, for jo bedre de internationale studerende bliver til dansk, jo større chance er der for, at  de har lyst til at bosætte sig og arbejde i Danmark. Og vi har brug for den højtuddannede arbejdskraft.

Danskundervisning på universitetet

Mange af de københavnske universiteter og læreanstalter har lavet en særlig aftale med IA Sprog, som er en af de mest erfarne udbydere af danskundervisning til udlændinge. IA Sprog tilbyder undervisning én gang ugentligt på selve uddannelsesstedet på tidspunkter, som passer til de studerendes skema. Udover sprogundervisningen får de studerende også adgang til IA Sprogs store onlinelæringsplatform. I den ugentlige undervisning er der fokus på mundtlig kommunikation, udtale og grammatik.

IA Sprog samarbejder med universiteterne i København

IA Sprog har i mange år stået for danskundervisningen af internationale studerende og ansatte på CBS, Aalborg Universitet København, Københavns Professionshøjskole, IT-universitetet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De studerende starter ud med at lære et grundlæggende dansk og få viden om det danske samfund og dansk kultur. På forsættermodulerne bliver de studerende yderligere rustet til at kunne diskutere aktuelle samfundsrelaterede emner på både mundtligt og skriftligt dansk. Der er afsluttende prøver efter hvert modul. Undervisningen afspejler på mange måder den måde, som de studerende er vant til at tilegne sig viden og færdigheder på. Dette falder de fleste studerende på højere læreanstalter let, så typisk tilegner de sig et flot dansk på kort tid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here