Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Går du i sort under eksamen? Banker dit hjerte hurtigt eller har du svært ved at trække vejret i eksamenssituationer? Så har du nok eksamens angst.

De fleste føler sig ængstelige, når de er til eksamen, men forskning viser, at nogle mennesker er mere tilbøjelige til at lide af eksamenangst end andre.

Hvad er eksamen angst?

Eksamenangst er oplevelsen af ​​at føle et intens øjeblik af frygt eller panik før og / eller under en eksamen eller ved bedømmelsen.

Der er to typer angst:

Lille angst: Studerende, der oplever lille angst, kan føle sig lidt nervøs over en kommende eksamen, men er stadig i stand til at fokusere deres opmærksomhed på deres studier eller de spørgsmål, der stilles under vurderingen.

Stor angst: Studerende, der oplever stor angst, viser en øjeblikkelig angst reaktion, når de udsættes for den frygtede eksamenssituation. De forsøger at undgå situationen ved ikke at dukke op til eksamen eller udholde det, men med en ekstrem frygt. Stor angst kan tippe nogle til en følelse af panik.

Hvad kan man gøre mod eksamensangst?

Du kan få din læge til ordinerer piller eller få hjælp ved at tale med professionel. Uanset om du du googler “Århus”, “Ålborg”, “Odense psykolog“, eller hvorsomhelst i landet du befinder dig, så er det helt sikkert muligt at få fat i en en dygtig psykolog uden ventetid.

Afslapningstræning
En psykolog vil sikkert anbefale at træne afslapning. Målet med teknikkerne er at hjælpe eleverne med at forstå graden af ​​deres angst, så de kan klare sig mere effektivt ved  de kommende eksamener. Dette kan f.eks. være mindfulness.

Mindfulness er hvor en studerende forsøger at fokusere på øjeblikkket / Nuet, mens de roligt anerkender og accepterer deres ængstelige følelser, tanker og fysiske reaktioner. Ideen er, at hvis du lærer at slappe af mens du visualiserer dig selv, tager du eksamen, du kan også lære at være afslappet, mens du rent faktisk tager eksamen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here