Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Som studerende er der ikke mange penge mellem hænderne, og hver en krone tæller. Derfor tænker mange, at der ikke er råd til at købe økologisk, når man er på SU. Men med omtanke og prioritering kan det sagtens lade sig gøre. Her kan du få tips til, hvordan du kan leve mere økologisk, uden at det kommer til at koste dig en bondegård.

Spis mindre kød

Et effektivt sparetip er at spise mindre kød. Kød er dyrt, økologisk kød er endnu dyrere, og det kan hurtigt løbe op, hvis der skal være kød på menuen hver dag. Et par kødfri dage om ugen kan med det samme mærkes på madbudgettet, og der bliver plads til at købe de lidt dyrere økologiske madvarer.

Man kan sagtens lave kødfri retter, der både smager lækkert og mætter godt. Du kan for eksempel give dig i kast med dhal, æggekage eller en sprød salat med kikærter. Ellers går man heller aldrig galt i byen med en god pastaret med grøntsager og flødesauce.

Shop efter sæson

Et andet godt tip er at handle frugt og grønt efter sæson. Grøntsager, der ikke er i sæson, er en del dyrere, og du får derfor meget mere for pengene, når du køber de frugter og grøntsager, der er i sæson. Du kan med fordel også holde øje med, hvilke supermarkeder, der har gode tilbud på økologiske produkter.

Skær andre steder

At kunne købe økologi handler i høj grad om at prioritere i hverdagen og spare andre steder. Spar for eksempel på tøjindkøbene. Tøjproduktionen er på globalt plan en af de allerstørste forureningskilder, så det kan betale sig at handle med omtanke. Når du så endelig skal købe tøj, kan du forkæle dig selv med lækkert økologisk tøj. Det er selvfølgelig en smule dyrere, men til gengæld holder det længere, da kvaliteten ofte er højere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here